Her İzleyene Kadına Şiddete Hayır Dedirtecek Gerçek Bir Hikaye
Mono Elektrik

Ezilen, şiddete, tacize maruz kalan, öldürülen, ön yargılar nedeniyle toplum dışına itilen kadınların yaşamlarına mercek tutan,  fırsat verildiğinde şiddeti önleyecek  projeleri beyazperdeye yansıtan “Serçenin Gözyaşı”nın çekimleri sona erdi. İzleyenleri derinden etkileyecek dramatik hikayesi ve usta oyuncu kadrosuyla ilgi odağı olacak film, 10 Mart 2023’de vizyona girecek.

GERÇEK YAŞAM ÖYKÜSÜNDEN UYARLANDI…

HİKAYEYİ, GAZETECİ ALİ EYÜBOĞLU KALEME ALDI…

Yapımcılığını Reborn TV/Çağla Başak Çobanoğlu, yönetmenliğini Aysun Akyüz Mehdiabbas’ın üstlendiği filmin hikayesini, Gazeteci Ali Eyüboğlu kaleme aldı. “Serçenin Gözyaşı”nın gerçek yaşam öyküsünden uyarlanan senaryosunu ise ‘Altın Kalem’ ödüllü yazar Şengül Boybaş yazdı.

UĞUR GÜNEŞ, GAZİ KARAKTERİYLE MÜTHİŞ PERFORMANS SERGİLEDİ…

Sanat dünyasının usta isimleriyle genç yeteneklerinin buluştuğu filmin çekimleri, Çanakkale ve İstanbul’da gerçekleştirildi. Uğur Güneş’in ‘Gazi’ karakteriyle müthiş bir performans sergilediği filmde, Ezgi Şenler, Yeşim Salkım, Soydan Soybaş, Arzu Cabar, Evren Erler, Kubilay Penbeklioğlu, Bilge Şen, Yağızkan Dikmen, Ahmet Sarsılmaz, Özgür Çağlayan İncesu rol alıyor.

YEŞİM SALKIM AVUKAT, TAMER KARADAĞLI HAKİM ROLÜNDE…

Gerçek yaşam öyküsünden uyarlanan çarpıcı senaryosu ve usta oyuncu kadrosuyla dikkat çekecek, kadına şiddeti ele alan bugüne kadar çekilen en büyük prodüksiyon olan  “Serçenin Gözyaşı”nda,  ünlü sanatçı Yeşim Salkım avukat rolünü canlandırıyor. Filme, Tamer Karadağlı hakim rolüyle, usta gazeteci, televizyoncu Özlem Gürses de sunucu olarak konuk oluyor.

MÜZİKLER DUAYEN BİR İSME EMANET: MAZLUM ÇİMEN…

Günümüzde de örneklerine sıkça rastlanan, gerçek yaşam hikayesinden uyarlanan etkileyici senaryosuyla izleyenlerin beğenisini toplayacak filmde, kadına şiddet, ön yargılar ve dedikodularla hayalleri yıkılan, yuvaları dağılan ailelerin yaşadıkları drama da ışık tutuluyor. Çanakkale ve İstanbul’da muhteşem mekanlarda çekilen filmin müzikleri de sanat dünyasından usta, duayen bir isme Mazlum Çimen’e emanet… Eserleri, film ve dizi müzikleriyle birçok ödül kazanan Çimen’in müzikleri, “Serçenin Gözyaşı”nda hüzün rüzgarları estirecek. Film, etkileyici müzikleriyle de çok konuşulacak ve beğeni toplayacak.

SERÇENİN GÖZYAŞI’NDA KADINLARDAN GÜÇ BİRLİĞİ…

Sinema sektöründeki kadınlardan, mağdur kadınları anlatan ve onlara mücadele gücü aşılayan "Serçenin Gözyaşı" filminin yönetmen koltuğunda yine ödüllü bir isim Aysun Akyüz Mehdiabbas oturuyor. Yapımcı Çağla Başak Çobanoğlu, kadın oyuncular,  kamera arkasında yer alan onlarca kadın çalışanın birlikte güç birliği oluşturduğu film, sinemada kadına şiddeti konu alan en önemli eserlerden biri olarak Türk Sinema Tarihi’ne geçecek. Psikolojik danışmanlığını Uzman Psikolog Yelda Başaran’ın üstlendiği “Serçenin Gözyaşı”,  sanat dünyasının usta isimleriyle genç yeteneklerini buluşturan bir yapım da olarak dikkat çekecek.

VİZYON TARİHİ ÖZELLİKLE SEÇİLDİ!

Filmin vizyon tarihi de anlamlı... 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nden iki gün sonra 10 Mart’ta gösterime girecek film, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor. "Serçenin Gözyaşı"nın hikâyesi 70’li yıllarda başlıyor ve o yıllardan günümüze Türkiye’nin bir panoramasını sunuyor. Öldürülen kadınlara saygı duruşu niteliğindeki yapım, aynı zamanda çok zor günlerle sınanan büyük ve güçlü bir aşk hikâyesine de odaklanıyor.

FİLMİN KONUSU

Emine, kocası Mesut tarafından dövülen, tecavüz edilen bir kadındır. Yine şiddete uğradığı bir gün kocasından kaçarken yakalanır ve mücadele sırasında kocasının silahı ateşlenir. Mesut, ölmez ama durumu kritiktir. Çoğunlukla mağdur kadınların davalarıyla ilgilenen ünlü avukat Ayten Çetiner, Emine'nin davasını alır. Ayten, annesi Nilüfer tarafından kurulan ‘Ses Sizsiniz Derneği'ni uluslararası platforma taşımış, büyük başarılara imza atmıştır. Annesini kanser nedeniyle kaybetmiştir. Büyük bir tesadüf eseri Emine, Ayten'in annesi ile aynı köydendir... Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen bu köyde yaşananlar, ‘geçmişin geleceğin aynası’ olduğu tezini güçlendirmektedir.

KÜNYE

Yapımcı: Reborn TV/Çağla Başak Çobanoğlu

Yönetmen: Aysun Akyüz Mehdiabbas

Hikaye: Ali Eyüboğlu

Senaryo: Şengül Boybaş

Müzikler: Mazlum Çimen

OYUNCULAR:

Uğur Güneş (Gazi), Ezgi Şenler (Nilüfer), Yeşim Salkım (Ayten), Soydan Soybaş (Geco), Tamer Karadağlı (Hakim), Özlem Gürses (Sunucu), Arzu Cabar (Sultan), Sedef Şahin (Emine), Evren Erler (Şevki), Kubilay Penbeklioğlu (Muhtar Hilmi), Bilge Şen Ündüz (Fatma Ana), Yağızkan Dikmen (Hakan), Ahmet Sarsılmaz (Sabahattin), Özgür Çağlayan İncesu (Deli Selim), Burcu Yüce (Hatice), Nilay Çömlekçi (Meryem), Gülsüm Sayar (Vildan), İbrahim Çavdar (Osman), Gökberk Bayındır (Kadir), Fatih Altınışık (Ekrem), Yağmur (Ceren Bulman), Burcu Baki (Ayşe), Sefa Demir (Halil), Mehmet Güler (Hamdi), Ergin Deveci (Hüso), Sefa Şenel (İso), Erberk Sezer (Ali), Erol Sertel (Mesut), Şükrü Çetin (Burhan), Muharrem Fındıcak (Yakup), İsa-Musa Kadan (Galip/Talip) ikiz kardeşler, Neslihan Rayman (Tavukçu Hayriye).

endeep yatay

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Endeep Kare Mono Elektrik

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 30 26 1 81
2 FB  Fenerbahçe 30 25 1 79
3 TS  Trabzonspor 30 15 11 49
4 BJK  Beşiktaş 30 14 12 46
5 KSM  Kasımpaşa 30 12 11 43
6 İBFK  Başakşehir 30 12 12 42
7 ÇRZ  Ç.Rizespor 30 12 12 42
8 ANT  Antalyaspor 30 10 9 41
9 ADS  Adana Demir. 30 9 9 39
10 ALNY  Alanyaspor 30 9 9 39
11 SVS  Sivasspor 30 9 10 38
12 SAMS  Samsunspor 30 10 14 36
13 KYS  Kayserispor 30 10 11 36
14 MKE  Ankaragücü 30 7 11 33
15 HTY  Hatayspor 30 7 11 33
16 KON  Konyaspor 30 7 11 33
17 GFK  Gaziantep FK 30 8 15 31
18 FKGK  Karagümrük 30 7 14 30
19 PNDK  Pendikspor 30 7 15 29
20 İST  İstanbulspor 30 3 20 13
21

Reklam

NETİDİ

Yazarlarımız

Delfi Oteli kare

E-Bülten Aboneliği